OculoSpect
dioptrijska sočiva

OculoSpect proizvodi

Mogućnosti izrade su jako velike uz kratak rok isporuke, visoku optimizaciju i strogu kontrolu kvaliteta. Proizvodni program sadrži više od 60 različitih proizvoda u skladu sa zahtevima pacijenata.

Monofokalna sočiva

Namenjena korekciji vida samo na jednoj distanci

Bifokalna sočiva

Namenjena korekciji vida na daljinu i blizinu

Progresivna sočiva

Namenjena ljudima preko 50 godina koji žele najveći komfort

Office sočiva

Namenjena ljudima koji većinu vremena provode za računarom

Sočiva za vožnju

Namenjena osobama koje dosta vremena provode za volanom

Sočiva za sport

Namenjena osobama koje se bave sportom

Tretmani sočiva

HC (Hard Coat)

Tvrdi sloj se nanosi na organska sočiva i ima funkciju da organsko sočivo učini otpornijim na površinska oštećenja. Nanočenjem tvrdog sloja organska sočiva zadržavaju sve svoje bitne karakteristike, kao što su težina, manja upadljivost… Nakon tvrdog sloja moguće je naneti i dodatne slojeve, ali nije moguće bojenje.

HMC (Hard Multi Coat)

HMC predstavlja skup slojeva različitih fizičkih, mehančkih i optičkih svojstava, koji se nanose sa obe strane sočiva. OculoSpect sočiva sa HMC slojem pružaju bolji i jasniji vid, smanjuju blještanje i refleksiju, smanjuju zamor očiju (naročito prilikom vožnje ili rada na računaru) i pružaju korisniku lepši estetski izgled očiju.

STC (Super Top Coat)

Pored standardnog HMC sloja, obogatili smo našu ponudu sa novim naprednim zaštitnim slojem Super Top Cout-om. Pored navedenih prednosti koje imaju stakla sa HMC-om, STC sprečava prljanje i mašćenje dioptrijaskih sočiva, te omogućava njihovo lakše čišćenje i održavanje.

Bojenje sočiva

Našim klijentima omogućavamo bojenje organskih sočiva indeksa 1.5 u zatamljenosti od 0% do 75% (puna boja i gradual) i indeksa 1.61 i 1.67 u osnovnim bojama braon, siva i G15 zatamljenosti od 0% do 50% (puna boja i gradula)

Osnovne boje (Basic Color)

Dugine boje (Rainbow colors)

Zanima vas kako se prave OculoSpect sočiva?